Maur

I Norge har vi 56 forskjellige arter av maur. Som regel deler vi dem inn i fire grupper:

  • Svart jordmaur
  • Stokkmaur
  • Skogsmaur
  • Utenlandske maur

 

Vi deler maurartene inn i disse fire gruppene når vi skal behandle mot maur

Svart jordmaur

Svart jordmaur er den største gruppen av de norske maur artene. Denne type maur kan lage bo innvendig i konstruksjoner/hus eller ute.

Det er noen ganger komplisert å lokalisere maurtuene selv. Ofte er det behov for et trent øye for å lokalisere disse maurtuene. Om du er plaget av maur ute eller inne burde man starte en behandling av problemet med flere besøk. Ofte vil en engangsbehandling bare dempe og utsette plagene.

Vi tilbyr ofte en serviceavtale for en langvarig god løsning.

Stokkmaur

Stokkmaur finnes gjevnt over hele landet. Som de fleste insekter vekkes de fra dvale om våren og holder seg aktive gjennom sommeren. Stokkmaur trives i et varmt miljø og trekker seg ofte mot hus/hytter. Denne type maur kan gjøre stor skade på din eiendom og det burde utbedres fort. Stokkmaur er vel kjent for å gnage ganger i trevirke for å lage reir.

Oftest vil du finne stokkmaur i skadet trevirke eller hvor det har oppstått en råteskade. Om det skulle oppstå stokkmaur problematikk hos deg eller på din eiendom, så har vi i Insekta riktig kompetanse til å hjelpe deg!

Skogsmaur

Skogsmaur består av flere arter, men vi skiller da bare om de flytter inn i bygningen eller de bor ute i nærheten av bygningen. Om maurtuen er lokalisert innendørs må vi fjerne eller avvikle denne. Vis maurtuen befinner seg utendørs vil våre teknikere gjøre en vurdering ved tiltak.

Kontakt oss om du har problemer med skadedyr hjemme!

Ta kontakt med oss for en hyggelig prat og et uforpliktende pristilbud.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle